Fremtidens Trænere har i år været vidne til den hidtil største interesse. Der er på landsplan kommet mere end 350 indstillinger, og det har fået DBU og Forenet Kredit til helt ekstraordinært at give 300 forventningsfulde unge plads på forløbet, hvor der oprindeligt var 240 pladser pr. år.

Nutidens og fremtidens fodboldtræning er fyldt med energi

Den store interesse vidner om en fantastisk drivkraft og energi til at udvikle sig og lære indenfor trænergerningen, hvilket både gavner de unge trænere selv og de danske fodboldklubber. 

- Det er et supergodt projekt! Og vi er så glade for, at flere og flere klubber tilbyder deres unge trænere at udvikle sig indenfor trænergerningen – og måske endda bruger Fremtidens Trænere til at tiltrække flere unge trænere, siger chef for breddeuddannelse, Henriette K. Jensen, og fortsætter:

- Vi er også rigtig glade for at se, at Fremtidens Trænere tiltrækker så mange piger, så vi kommer tættere på målet om lige mange drenge og piger.

Det glæder også direktøren Marie Bender Foltmann i Forenet Kredit, at interessen er så stor.

- Som foreningen bag Nykredit og Totalkredit er Forenet Kredit en aktiv og levende del af Foreningsdanmark. Og vores partnerskab med DBU er en investering i udviklingen af dansk foreningsfodbold fra de mindste lilleputter til vores to A-landshold, fortæller Marie, og fortsætter: 

- Derfor er vi også stolte af at have udviklet uddannelsesforløbet Fremtidens Trænere sammen med DBU med en ambition om at uddanne endnu flere unge kvinde- og herretrænere, der kan gå ind og styrke sammenhængskraften og nære det lokale foreningsliv i fodboldklubber i alle hjørner af landet. Og det er fantastisk, at den store interesse for trænerforløbet nu betyder, at vi optager 300 nye trænerspirer i 2024, slutter Marie Bender Foltmann.

Projektet tilbyder deltagerne en unik mulighed for at få inspiration fra landstrænerne, deltage i trænernetværk, gennemføre UEFA C1 og C2 uddannelserne og modtage praktisk viden og materialer til brug i deres træning.

Takket været støtten fra Forenet Kredit er prisen for forløbet reduceret til kun 875 kr., hvilket gør det mere overkommeligt for klubberne at sende deres unge trænere på forløbet i forhold til de eksisterende UEFA C1 og C2 træneruddannelser.

De unge trænere kan se frem til at modtage svar på, om de er kommet med i forløbet i begyndelsen af næste uge.

Hvad er Fremtidens Trænere?

Fremtidens Trænere er et uddannelsesforløb særligt tilrettelagt unge trænere, som DBU har lanceret i partnerskab med Forenet Kredit.

Projektet er målrettet unge piger og drenge i alderen 13 til 20 år. De kommer på et forløb, hvor de først og fremmest skal gennemføre både UEFA C1 og UEFA C2 træneruddannelserne. De unge trænere får dertil helt unikke oplevelser i form af besøg i både herre- og kvindelandsholdslejrene, med mulighed for at overvære træningen og få inspiration fra landstrænerne. De unge kan også se frem til at få udvidet deres trænernetværk i lokale netværksgrupper, hvor alle bliver en del af et socialt fællesskab med mulighed for at hygge sig og sparre med ligesindede.

Kender du unge trænere, som kunne have glæde af forløbet?

  • Indstillingen af unge trænere er lukket for i år, men vi forventer at åbne for indstillinger igen i foråret 2025, med henblik på deltagelse i sæsonen 2025/2026.
  • Skriv dig op her for at modtage mere information, når indstillingen åbner igen i 2025.

Se video fra et besøg i herrelandsholdslejren