Torsdag var der inviteret til åben hal og jubilæumsfejring for Skælskør B&I, der i år runder 100 år som fodboldklub.

Over 300 børn og voksne var samlet i Skælskørhallen, hvor der var en masse aktiviteter ­­– blandt andet kunne man jonglere sammen med freestyleren Nanna Lind.

Men pludselig blev festen afbrudt, da DBU Sjællands formand Jakob Koed og Slagelse Kommunes borgmester Knud Vincents kom ind med en stor nyhed, akkompagneret af konfetti og kæmpe klapsalver: Skælskør B&I er blevet valgt af DBU som årets boldklub 2023 i Danmark.

Klubbens formand Steffen Mikkelsen var tydeligt rørt over hædringen.

”Det betyder vel, at vi gør et eller andet rigtigt hernede. Vi blev jo kåret her i efteråret til årets fodboldklub på Sjælland. Men at vi nu får den for hele Danmark – det synes jeg er stort”, sagde han, mens han holdt godt fast i diplomet fra DBU.

Skælskør Boldklub Årets Fodboldklub I Danmark 290224 003 Skælskør B&I’s bestyrelse og sportsudvalg sammen med DBU Sjællands formand Jakob Koed og borgmester Knud Vincents.

Gode fodboldmiljøer giver pote

Skælskør B&I talte ved den seneste medlemsopgørelse 468 medlemmer, og den prestigefulde pris er et skulderklap for klubbens positive udvikling over de seneste mange år.

Her har klubben arbejdet målrettet på at skabe et fodboldtilbud til alle, hvor det sociale miljø prioriteres højt. Det sker bl.a. ved at tilbyde alle børne- og ungdomstrænere træneruddannelse og gennem deltagelsen i projekter som for eksempel Get Movin’, DBU Børnefodbold og DIF Get2sport.

Og klubbens arbejde med at skabe gode fodboldmiljøer giver i den grad pote. I dag har klubben nemlig flere frivillige og medlemmer end nogensinde før, og næsten alle klubbens trænere har en træneruddannelse.  

Hvad bliver det næste?
DBU Sjællands formand Jakob Koed kløede sig lidt i hovedet over, hvordan han kan toppe den her næste gang. Først kårede han klubben som årets fodboldklub på Sjælland, og så få måneder efter for hele Danmark.

Men det er faktisk muligt – for med denne hædring bliver Skælskør B&I indstillet til Årets Idrætsforening i DIF og til UEFA’s pris Best Grassroots Club. Så næste gang, DBU Sjællands formand kommer til Skælskør, er det bare om at holde øje med, om han har en pokal med i posen!

Om prisen Årets Fodboldklub

Prisen gives til en fodboldklub, der har gjort sig bemærket ved særlige initiativer, der styrker lokalområdet. Det skal være klub, der er involveret i projekter sideløbende med traditionelle trænings- og turneringstilbud, og den skal udbyde uddannelsestilbud til trænere og ledere. Og frem for alt skal klubben arbejde aktivt med det gode fodboldmiljø.

Alt dette – og mere til – gør Skælskør B&I, og de er derfor en fortjent vinder af prisen Årets Fodboldklub i Danmark.

Skælskør Boldklub Årets Fodboldklub I Danmark 290224 010 Borgmester Knud Vincents og DBU Sjællands formand Jakob Koed med nogle af de unge spillere fra Skælskør B&I.