Holdkort bliver elektroniske

Fra sæsonstart 2014 er det slut med det traditionelle holdkort i papirform, når de elektroniske holdkort lanceres. Det er blot ét af de nye værktøjer forbundet med spillerregistreringen.

Våde, krøllede og glemte holdkort er fortid, når forårssæsonen 2014 starter. Der siger DBU’s 1672 fodboldklubber nemlig farvel til de traditionelle holdkort i papirform og tager i stedet elektroniske holdkort i brug.

De nye elektroniske holdkort er blot én af de digitale gevinster ved den igangværende spillerregistrering, hvor alle danske fodboldspillere skal registreres elektronisk i KlubOffice inden 31. december 2013. Du kan læse mere om spillerregistreringen og hente hjælp her.

Holdkortene skal udfyldes via DBU’s Fodbold App, det nye holdværktøj KampKlar eller KlubOffice, og det betyder altså også, at de både kan udfyldes fra computeren eller mobiltelefonen. Kun spillere der er registreret elektronisk i KlubOffice kan benyttes på holdkortet, og derfor er det afgørende, at alle klubber får registreret sine spillere. 


Holdkort i Fodbold App’en

De elektroniske holdkort bliver netop nu testet af flere klubber, og der kan derfor forekomme ændringer, før de lanceres ved sæsonstarten i 2014. Holdkortene kan derfor endnu ikke benyttes, men på billederne herunder kan man få et indtryk af, hvordan det vil komme til at se ud og fungere på app’en:

       
1) I menuen Værktøjskassen vælges Holdkort. Dernæst klikkes på den kamp, man ønsker at udfylde holdkort for. 2) Et søgefelt vises, hvor man kan søge alle registrerede spillere frem. Spillerne kan findes via fx hold el. afdeling. 3) Spillernes kan nu klikkes på holdkortet, som kan ses ved at trykke på Holdkort-knappen nederst.  4) Holdkortet kan nu ses, og man kan påsætte nummer, udskiftninger m.m. Ændringer gemmes automatisk.

Holdkort kan som nævnt også udfyldes i KlubOffice og KampKlar, og uanset hvor ændringerne foretages, vil de også slå igennem på de øvrige platforme.

Holdkortenes historik vil blive gemt, hvilket gør det let at se detaljer om ændringer, ligesom klubber i KlubOffice kan få et hurtigt overblik over, hvilke kampe der er udfyldt holdkort til.

De elektroniske holdkort vil naturligvis kun skulle udfyldes i de rækker, hvor der i dag udfyldes holdkort.

Hent DBU’s app ved at scanne ovenstående med din telefon eller søg på ”fodbold” i App Store (iOS) eller Play Butik (Android)

Fordele ved elektroniske holdkort
 • Holdkort lagres elektronisk og bliver derfor ikke væk
 • Holdkort kan udfyldes hjemme fra sofaen eller direkte på banen
 • Spillernes oplysninger ligger allerede i systemet, og man behøver altså ikke skrive deres navne og spørge efter fødselsår
 • Man vil kunne følge en spillers historik; altså hvilke kampe han/hun har spillet
 • Holdopstillinger vil kunne vises offentligt (på web og mobil)
 • Disciplinærsager vil være lettere at afgøre, da holdkortet er hurtigt tilgængelige

Læs mere
Spillerregistrering i KlubOffice (webtema på dbu.dk)
Elektroniske holdkort
Holdværktøjet KampKlar
Alle fodboldspillere skal registreres (DBU-nyhed 3. juni 2013)

Af: Marianne Løth Pedersen - 07. november 2013, 14:33

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

29

 • Der skal sættes holdkort fra U13:
  http://www.dbujylland.dk/Region_2/Region_2_turneringer_generelt/Vejledning-til-udfyldelse-af-elektroniske-holdkort.aspx
  28. august 2015, 11:50    
  Torsten Cargnelli


 • Hejsa fra hvornår (alders gruppe) skal der udfyldes holdkort her i det østjyske? Syntes ikke jeg kan finde det....
  27. august 2015, 16:02    
  Lukas Sand Andersen


 • @Peter Hansen

  De nye holdkort skal benyttes i alle bredderækker, herunder også den række du henviser til.
  24. marts 2014, 15:20    
  Jacob Skov


 • Er det kun breddehold der skal bruge elektronisk holdkort ? Synes jeg har læst det ikke gælder elitehold ? Hvad med f.eks U 15 1. Division ?
  21. marts 2014, 22:02    
  Peter Hansen


 • @Lars Bo
  Spillere der "bare hentes ind fra gaden" er ikke spilleberettigede. Kun spilleberettigede spillere må spille kampe. Sådan har det hele tiden været. Vi kan ikke forhindre, at klubberne omgår de regler, hvis de vil det, men de risikerer jo at blive taberdømt og/eller få en bødestraf, hvis der nedlægges en protest.
  20. marts 2014, 14:58    
  Jacob Skov


Vis alle kommentarer