Flemming Henriksen tildelt DBU's sølvnål

Taarbæk IF's mangeårige frivillige ildsjæl Flemming Henriksen er blevet tildelt DBU's sølvnål for sin store indsats for dansk fodbold.



Flemming Henriksen (t.v.) modtog DBU's sølvnål af bestyrelsesmedlem Allan Thoft Jensen fra DBU Sjælland.  



I mere end 25 år har Flemming Henriksen engageret sig i det frivillige arbejde i Taarbæk IF's fodboldafdeling med stort flid og engagement. For sin indsats for dansk fodbold er han derfor blevet hædret med DBU's sølvnål. 

- Flemming har haft stor betydning for klubben via sit frivillige arbejde og er en fantastisk støtte for mig i arbejdet med at få det hele til at hænge sammen i vores lille klub, skriver formand Morten Wiegand Larsen i klubbens indstilling til DBU's sølvnål. 

Én gang taarbækker
Flemming Henriksen blev som 6-årig meldt ind i Taarbæk IF, og selvom han siden 1990 har boet i Helsingør, så har han gennem årene bidraget enormt til klubben på Erimitagesletten først som spiller, siden som træner og i dag som klubbens kasserer. Til nyhedsmediet "Det grønne område" satte Flemming Henriksen selv ord på sin tilknytning til Taarbæk IF. 

- Én gang taarbækker, altid taarbækker. Mit hjerte ligger i klubben, og i dag kan jeg som kasserer heldigvis klare det meste på nettet" og tilføjede. 

- Taarbæk Idrætsforening er god til at passe på de frivillige trænere og ledere, og det har skabt et godt socialt miljø i klubben. Mange stopper som spiller, når de skal i gang med en uddannelse, men de fleste vender senere på et senere tidspunkt og tager ofte et par venner med. Og i dag har vi en sprudlende og ambitiøs ungdomsafdeling, selv om vores opland er smalt.

Taarbæk IF's egen historiker
Efter tyve år som spiller og træner blev Flemming Henriksen i 1989 valgt ind i Taarbæk IF's bestyrelse, hvor han siden har fungeret som almindeligt bestyrelsesmedlem, ungdomsformand og kasserer. Derfor var det på en måde helt naturligt, at Flemming Henriksen i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum kastede sig over opgaven med at kortlægge klubbens historie.  

Gennem 1 1/2 år indsamlede han materiale fra biblioteker og museer, talte med ældre medlemmer af klubben og bidrog også med egne holdninger og erfaringer. Resultatet af det store arbejde blev til bogen "Taarbæk Idrætsforening gennem 100 år" på 300 sider med tekst og billeder.

Som tak for indsatsen i klubben og i særdeleshed det store arbejde med at indsamle og redigere materialet til bogen blev Flemming Henriksen udnævnt til æresmedlem i jubilæumsåret 2008. I 2014 modtog Flemming Henriksen DBU Sjællands æreseblem for sin indsats for sjællandsk Fodbold.   

Prisen blev overrakt af bestyrelsesmedlem Allan Thoft Jensen fra DBU Sjællands bestyrelse. 

Kriterier for tildeling af DBU's sølvnål:

DBU's sølvnål kan alene tildeles, når lokalunionernes regler for tildeling af sølvemblem er opfyldt:
25 års rent klubarbejde forudsættes. Arbejdet tæller dog først fra det fyldte 15. år.
Den kan tildeles alle ledere - altså ikke blot for bestyrelsesarbejde, men også  ungdomsarbejde som leder/ulønnet træner
hvis der er tale om under 25 år, men over 20 år kan disse suppleres med lederarbejde udenfor klubben
at der i særtilfælde kan dispenseres fra ovennævnte.
Følgende hovedretningslinjer gælder:

Det skal kunne godtgøres, at den pågældende samlet har udført 25 års unions- eller klubarbejde som medlem af en unions- eller klubbestyrelse eller som leder/ulønnet træner for et klubhold, der træner og deltager i en turnering.

Således accepteres eksempelvis tid som medlem af et klubhus-, klubblad-, stadion-, og bankoudvalg, tid som medlem af et lilleput- eller veteranudvalg eller tid som holdleder for et oldboys- eller veteranhold ikke.

Læs her hvordan du søger om DBU's sølvnål 

Af Peter Vest Hansen, Foto: Taarbæk IF

Log ind