Fodboldskole for børn med Cerebral Parese

I Jægersborg BK giver man børn med cerebral parese (CP) og andre handicap mulighed for at deltage på en DBU Fodboldskole.


Jægersborg BK har taget initiativ til fodboldskole for børn med CP. Foto: Elsass Fonden

DBU´s fodboldskole er efterhånden en institution i dansk fodbold, som de fleste drenge og pigespillere har stiftet bekendtskab med. Derfor skal alle også have muligheden for at prøve sig selv over en hel uge med fodbold, hvilket har fået Jægersborg BK til at lave en særlig tilpasset fodbolduge, hvor børn med CP og andre handicap kan deltage på lige vilkår med andre børn.

Kurt Bagge-Hansen fra Jægersborg BK er initiativtager til skolen og står bag den specialgruppe, der skal tilpasse niveau og øvelser efter de tilmeldte børn.

-Vi synes alle børn skal have mulighed for at få en stor oplevelse og deltage i en DBU Fodboldskole. Derfor har vi taget initiativ til en skole, hvor niveau og øvelser er tilpasset børn med forskellige handicap.

Jægersborg BK ser frem til en sjov og lærerig fodboldskole, hvor børnene indgår i skolen på præcis samme måde som alle andre deltagere. DBU fodboldskolen i Jægersborg BK afvikles i uge 31og hvis du er interesseret i at deltage, skal du skynde dig at kontakte skoleleder Dorte Nielsen - tlf. 23 95 26 74.

For mere information om DBU´s fodboldskoler – se her.

 Hvad er Cerebral Parese?
 CP står for cerebral parese, en medfødt neurologisk sygdom, som oftest giver en spasticitet i arm eller ben. Det kan også være resultatet af en blodprop eller hjerneblødning.

I mere alvorlige tilfælde medfører det et liv i kørestol, i milde tilfælde kan en spiller løber rundt med et næsten usynligt handicap og nå langt op i fodboldrækkerne, f.eks. serie 1 eller 2 eller endnu højere.  


Log ind