STYRK FRIVILLIGHEDEN I DIN KLUB

Byder forældrene og de andre traditionelle frivillige ikke længere ind på opgaver i klubben? Hører I hele tiden undskyldningen: 'Jeg har ikke tid til at hjælpe'? Og er I således de samme få, der må trække læsset i klubben?Hvis du kan svare ja til noget af det ovenstående, så er FrivilligUge 39 spændende for dig!
 
DBU Sjælland ønsker i denne uge nemlig at udforske og bidrage til at styrke frivilligheden, så vi sammen kan blive ved at gøre en forskel for tusinder af fodboldglade børn, unge og voksne på hele Sjælland. Derfor lancerer vi nu række arrangementer, som din klub har mulighed for at deltage i løbet af uge 39:

• Frivillighedsworkshops vedr. rekruttering af frivillige
• Få hjælp til at rekruttere frivillige ude i din klub
• Åbent hus/Frivillig Fredag i klubben

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige tiltag i løbet af ugen samt tilmelde dig.

Frivillighedsworkshops
I samarbejde med en række klubber afholder vi tre workshopaftener geografisk fordelt på Sjælland, hvor du kan komme og høre inspirerende historier og få arbejdet konkret med dine idéer. 
Kom og hør hvordan andre har knækket koden, når det kommer til at skaffe nok frivillige kræfter til klubben. Lær blandt andet, hvordan det for Odsherred Golfklub er lykkes at engagere pensionister, der nu lægger mange frivillige kræfter i at rekruttere nye medlemmer til klubben og trækker et kæmpe læs.
Hør også, hvordan Red Barnet ved hjælp at en række simple og konkrete værktøjer, gang på gang lykkes med at rekruttere frivillige til deres projekter – blandt andet et stort fodboldprojekt.

På aftenerne vil vi udover at give jer inspiration til måder at arbejde med frivillighed på, også for alvor hjælpe jer i gang med udviklingen, når vi sammen arbejder med konkrete værktøjer, som kan bidrage til rekruttering af nye frivillige i klubben.
Hvis I er flere fra klubben kan I for alvor få arbejdet igennem med jeres idéer, så tag endelig din klubkollega, en interesseret forælder/bedsteforælder/spiller eller en helt tredje under armen.
De tre værtsklubber er:

• Esrum IF, tirsdag den 25/9-2018. Tilmelding foregår her
• Ringsted IF, onsdag den 26/9-2018. Tilmelding foregår her 
• Himmelev-Veddelev BK den 27/9-2018.  Tilmelding foregår her

Få hjælp til at rekruttere frivillige ude i din klub

Vi ved, at en af de største barrierer for ikke at være frivillig er manglende viden om opgaver samt mangel på at blive spurgt! Det vil vi hjælpe jer med at lave om på!
Derfor rykker DBU Sjællands ambassadører i denne uge ud til forskellige sjællandske fodboldklubber. Her vil de sammen med en af jer fra klubben gå rundt på grønsværen og snakke med forældre/bedsteforældre/spillere mv. om vigtigheden af at give en hånd med i klubben.
Du kan ønske at få en ambassadør forbi din klub ved at skrive til sims@dbusjaelland.dk.

Afhold Åbent hus/ Frivillig fredag
Frivillig Fredag foregår den 28. september i foreninger hele landet over. Gør som mange andre foreninger og åbn klubben op for eksisterende og nye medlemmer og frivillige. Inviter fx de frivillige til hyggeligt samvær og hyld dem eller inviter klubbens forældre, det lokale gymnasium, plejehjem eller andre forbi til en frivilligaften - det er en oplagt mulighed for både at motivere de eksisterende frivillige og rekruttere nye.  

Hjælp til afvikling og promovering af arrangementer kan fås hos projektkoordinator Simone Skejø:
sims@dbusjaelland.dk

Vi vil i løbet af uge 39 desuden bringe jer spændende historier om frivillige, der gør en forskel i klubber rundt omkring på Sjælland. Har du en god/anderledes/sød historie om en frivillig i din klub, så tip os ved at kontakte:

Frivilligkoordinator Simone Deisting Skejø
Telefon: 46 34 07 47
Email: sims@dbusjaelland.dk


Kontakt os også gerne hvis du har spørgsmål eller input til ugen.

Log ind