BEMÆRK: Artiklen er ajourført 1. maj 2020. Der vil først blive offentliggjort nye scenarier, når regeringen/myndighederne kommer med en ny udmelding (senest 10. maj).  

6. april forlængede regeringen og myndighederne nedlukningen af foreningslivet til 10. maj. Her kan du se de forskellige scenarier, som DBU Sjælland aktuelt arbejder med i forhold til at spille breddefodbold i foråret.

Landet over ligger gader og stræder øde hen. Corona-pandemien har lukket landet ned og fodbolden holder pause på ubestemt tid. Derfor er der ingen der ved, hvornår vi igen kan få lov at spille fodbold sammen. Derfor har vores turneringsafdeling arbejdet på højtryk for at skitsere en række scenarier for, hvordan vi kan spille fodbold på den anden side af krisen.

Tiden er afgørende
’Det er svært at spå, især om fremtiden’, lyder et velkendt mundheld. Og det samme gør sig i den grad gældende for, hvordan corona-krisen udvikler sig de kommende uger.

Derfor er det vigtig at fastslå, at der ikke er tale om modeller, men derimod scenarier, som kan påvirkes på alt fra datoer, antallet af personer, der må forsamles. Men andre ord – så kan den endelige model fravige fra de skitserede scenarier.

”Vi følger naturligvis myndighedernes krav og anbefalinger, og vi sætter først i gang, når der er grønt lys fra deres side. Derfor vil vi gerne præsentere jer for et par mulige scenarier, alt efter
hvornår vi får lov at gå i gang igen”, siger turneringschef Thomas Lesly Rasmussen.

Scenarierne
Bestyrelsen drøftede og vedtog følgende turneringscenarier på bestyrelsesmødet 25. marts. I samme ombæring understregede bestyrelsen, at de også er klar til at kigge ind i senere scenarier med kampe med en forventet slutdato 5. juli, fordi bestyrelsen vil strække sig langt for at gennemføre en forårsturnering for klubberne – men naturligvis indenfor regeringens og myndighedernes krav og anbefalinger.

Scenarierne omfatter helårsturneringer, halvårsturneringer, pokalturneringer, 3- og 5-mandsstævner. Vil kigger også på børneevents, hvor der vil komme en udmelding på et senere tidspunkt.

Her får du en oversigt over scenarierne, da vi ikke kender udviklingen i corona-krisen,. Der vil først blive offentliggjort nye scenarier, når regeringen/myndighederne kommer med en ny udmelding (senest 10. maj).

HELÅRSTURNERINGER

Herre DS
Der er tirsdag 14. april udsendt en skrivelse til alle postadresser med hold i Herre DS.  

HELÅRSTURNERINGER

Herresenior - Sjællandsserien til Serie 4 

Såfremt lockdown slutter senest 18. maj: Alt gennemføres, runder der ikke er blevet afviklet, rykkes til senere på sæsonen:

  • Turneringen slutter weekenden 27.-28. juni.
  • Spilles med 6 kampe weekend samt 5 hverdags runder.

Yderligere scenarier vil blive opdateret senest 10. maj. 

HALVÅRSTURNERINGER

Såfremt lockdown slutter senest 18. maj: ½ års rækkerne gennemføres som enkeltturnering og 6 holds puljer:

  • Ingen SM kampe for herresenior.
  • Ungdom + kvindesenior afvikler enkeltstående SM-kampe.
  • U21 turnering aflyses. 

Yderligere scenarier vil blive opdateret senest 10. maj.

Fællesrækker – Pigesiden og Drenge U13 til U15

Såfremt lockdown slutter senest 18. maj: ½ års rækkerne gennemføres som enkeltturnering og såvidt muligt 6 holds puljer. Sidste runde spilles 27.-28. juni.

Yderligere scenarier vil blive opdateret senest 10. maj.

Pokalturnering
Alle pokalturneringer (Seriepokalen, Ungdom og 8-mands) er nået til semifinalerne. Semifinaler og finale vil blive afviklet på en af finalisternes hjemmebane efter lodtrækning. Der afvikles ikke pokalfinalestævner i 2020.

De indledende lokale runder af Sydbank Pokalen og Sydbank Kvindepokalen afventer en endelig afklaring med DBU/Divisionsforeningen.

3- og 5-mandsstævner
De følgende stævnedatoer fastholdes:

Stævnedato Tilmeldingsfrist
3- og 5-mandsstævner 23.-24. maj 4. maj
3- og 5-mandsstævner 20.-21. juni 20. maj


De følgende afviklinger ændres: 

Stævnedato Udsættes til Tilmeldingsfrist
3- og 5-mandsstævne 18.-19. april Er endnu ikke fastsat Lukket for tilmeldinger
3- og 5-mandsstævner 2. - 3. maj 13.-14. juni 20. maj

De hold, der allerede er tilmeldt, flyttes med til den nye dato. Hvis man ikke kan den dato, så skal holdet trækkes via KlubOffice. 

Forårsserie for U10: Første runde 26. april rykkes til 28. juni,  anden runde 10. maj rykkes til 17. maj, som herefter vil være første spillerunde. Også her kan holdet trækkes ud via KlubOffice, hvis de nye datoer ikke passer. 

Klubberne kan trygt tilmelde sig forårets 3- og 5-mandsstævner. Såfremt disse aflyses vil klubberne få direkte besked og klubberne vil ikke skulle betale tilmeldingsgebyr.

DBU Breddes E-fodboldturnering
eFodboldturneringens første runde udskydes til 17. maj. De kampe der var planlagt til afvikling 2./3. maj rykkes til 20./21. juni. 

Levering af Gaming Arenas sættes på hold, da fragtmænd alligevel ikke kan levere dem i klubberne. Disse leveres når det er muligt at afvikle turneringen.

Børneevents

Bakkens Fodbold Festival 2020 aflyses
DBU Sjælland er i samråd med Bakken blevet enige om at aflyse Bakkens Fodbold Festival 2020 på grund af corona-krisen. 


Bakkens Fodbold Festival skulle have været afviklet 16. og 17. maj, men de to parter er enige om, at selv hvis regeringen og sundhedsmyndighederne afslutter nedlukningsperioden forinden, så vil det ikke være realistisk at stable et arrangement af den størrelse på benene.  

Sommerland Sjælland Drenge/Pige Cup
Sommerland Sjælland Drenge Cup og Sommerland Sjælland Pige Cup er grundet forbuddet mod 'store forsamlinger' udsat til weekenden 5./6. september 2020.  

De hold der er tilmeldt i KlubOffice vil overgå til den nye dato, og det vil naturligvis være muligt at framelde hold, hvis den nye dato ikke passer ind i jeres planer. 

I kan derfor fortsat trygt tilmelde jer begge cups. Såfremt disse aflyses pga. corona-situationen, skal I  ikke betale tilmeldingsgebyr.

Læs mere om udsættelsen her

For træneren
Herunder kan du se de datoer, som vi forventer vil gælde i forhold til turneringsstart:

Lockdown ophævet inden mandag 11. maj (uge 20): Turneringsstart 16.-17. maj
Lockdown ophævet inden mandag 18. maj (uge 21): Turneringsstart 23.-24. maj
Lockdown ophævet inden mandag 25. maj (uge 22): Turneringsstart 30.5 - 31.5 - 1.6
Lockdown ophævet inden mandag 1. juni (uge 23): Turneringsstart 6.-7. juni
Lockdown ophævet inden mandag 8. juni (uge 24): Turneringsstart 13.-14. juni
Lockdown ophævet inden mandag 15. juni (uge 25): Turneringsstart 20.-31. juni

Ny udmelding efter påske
Yderligere scenarier vil blive opdateret senest 10. maj.

Spørgsmål
Kan rettes mod: 

Thomas Lesly Rasmussen
Turneringschef Thomas Lesly Rasmussen (p.t. sygemeldt)
Fællesrækker og herre DS, Drenge indrangering, Pige indrangering 4634 0736 4092 8892 (Træffes 10-15)