På grund af høje smittetal i en række kommuner i Hovedstadsområdet afskaffer regeringen den undtagelse fra det generelle forsamlingsforbud, som børne- og ungeidrætten (t.o.m. 21 år) har i resten af landet.

I de 17 kommuner i Hovedstadsområdet bliver børn- og ungeidrætten – herunder fodbolden – også underlagt et forsamlingsforbud på 10 og ikke 50 som i resten af landet. Helsingør Kommune er efterfølgende blevet føjet til listen. De nye restriktioner vil være gældende fra mandag 7. december til lørdag 2. januar 2021 og vil få konsekvenser for fodboldklubber i de følgende kommuner (DBU Sjælland-kommuner er markeret med fed):

Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk og Helsingø Kommune. 

I tråd med regeringens og myndighedernes retningslinjer vil DBU Sjællands egne fodboldkampe og øvrige aktiviteter blive afviklet som planlagt til og med søndag 6. december.

Vi vil nu kigge på, hvad de nye stramninger får af betydning for egne turneringer og aktiviteter. Derudover vil vi gå i dialog med DBU København omkring betydningen for fællesturneringerne. Herefter vil vi komme med en udmelding.

Læs mere

Om de nye retningslinjer her (Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet).

Se Fodboldens Corona-regler her 

DIF: Nye restriktioner for børne- og ungeidrætten i hovedstadsområdet