Søndag 27. juni markeres DBU’s Pigerakettens 25. års jubilæum ved et særligt jubilæumsarrangement hos Observatoriet ved Brorfelde syd for Holbæk. I den forbindelse har vi talt med landsholdsspiller Simone Boye Sørensen, der som nystartet fodboldpige selv deltog i Pigeraketten hos barndomsklubben Jernløse BK i starten af 00’erne.

”Det var jo en god tid, hvor det mest handlede om at være med og have det sjovt”, siger Simone Boye Sørensen.

Det var jo en god tid, hvor det mest handlede om at være med og have det sjovt Simone Boye Sørensen, landsholdsspiller

135.000 deltagere
Simone Boye Sørensen er dermed en af de i alt over 135.000 piger, der over årene har deltaget i Pigeraketten. Hun glæder sig over, at DBU’s Pigeraketten fortsat er med til at skabe opmærksomhed og introducere piger til fodbolden her tyve år efter hun selv deltog.

”De senere år er det heldigvis kommet meget mere opmærksomhed på både pigefodbolden og kvindelandsholdet, men når det handler om at fange pigernes opmærksomhed, så er Pigeraketten et super initiativ, hvor det ikke kun handler fodbold, men også om at lege og have det sjovt”, siger Simone Boye Sørensen.

Fra Jernløse til landsholdet
Simone Boye Sørensen begyndte til fodbold, da hun var syv år gammel i barndomsklubben Jernløse BK. Siden 2007 har hendes fodboldevner bragt hende forbi Ballerup-Skovlunde Fodbold, University of Texas, Brøndbyernes IF og FC Rosengård. I dag spiller hun for Bayern München. Siden debuten i 2012 har hun opnået 65 A-landskampe og var i 2017 med til at vinde EM-sølv i Holland. Hun håber, at rigtig mange piger i fremtiden vil blive en del af fællesskabet i en fodboldklub.

”Jeg ville nok ikke spille fodbold, hvis det ikke var for holdfølelsen og sammenholdet. På et fodboldhold kommer man rigtig tæt på ens holdkammerater, fordi man har set hinanden i så mange pressede situationer. Jeg har fået rigtig mange tætte venskaber gennem fodbolden, som jeg tror vil vare for livet”, siger Simone Boye Sørensen.

Du kan nå at være med
Pigerakettens 25. års jubilæum bliver markeret 27. juni ved et særligt jubilæumsevent ved Observatoriet ved Brorfelde syd for Holbæk. Pigeraketten er et gratis tilbud for alle piger mellem 5 og 11 år – både dem, der allerede spiller fodbold i en klub og dem, der aldrig har spillet fodbold før. Du vil også kunne møde en række lokale fodboldklubber. Du kan stadig nå at tilmelde dig arrangementet på knappen herunder.

Tag gerne hele familien med, da Observatoriet har aktiviteter for både voksne og børn.