Op- og nedrykning er for mange det som seniorfodbolden, foruden de gode oplevelser, handler om.

Men foruden at 1. pladsen oftest rykker op, og sidste pladsen oftest rykker ned, så kan det være en kompliceret størrelse at finde op- og nedrykkerne, da det er afhængigt af hold fra andre lokalunioner.

Tilfælde 7 i op- og nedrykningsscenarierne
I eksemplet nedenfor er udgangspunktet at en af 2’erne i Sjællandsserien vinder oprykningskampene mod 2’eren i KS(Københavnerserien).

Disse kampe afvikles i en alle mod alle pulje med de 2 sjællandske hold og et københavnsk hold, og tilfældet tager således udgangspunkt i at et Sjællandsk hold vinder denne pulje.

Vinder 2’eren fra KS denne alle-mod-alle pulje om oprykning, så vil en ekstra fra hver række til gengæld rykke ud.

Eksemplet tager derfor udgangspunkt i tilfælde 7 i op- og nedrykningsskemaet, som du finder her, som er 3 oprykkere fra Sjællandsserien og 6 sjællandske nedrykkere fra DS.

Som en sidste bemærkning er det vigtigt at bemærke at tilfældet tager udgangspunkt i, som det er lige nu, at 2 klubber fra DBU Lolland-Falster rykker ned fra Sjællandsserien. Hvis tilfældet bliver at 3 hold fra DBU Lolland-Falster skulle tage turen ned fra Sjællandsserien, så betyder det at nedrykningen fra serie 1,2,3 og 4, vil blive reduceret med 3 hold, i stedet for 2 som tilfældet foreskriver.

Afgørende faktorer for at så få sjællandske hold rykker ned som muligt
Sidder man og holder med de sjællandske hold, eller en af de sjællandske hold, og håber på at så mange som muligt undgår nedrykning, så er der 3 ting der er afgørende for dette i op- og nedrykningsscenarierne.

  1. Holbæk bliver i 2. division
  2. En af 2’erne fra Sjællandsserien rykker op i DS
  3. Så få hold som muligt, fra DBU Sjællands medlemsklubber, rykker ud af DS


Nedenfor kan du se hvordan tilfældet ville se ud, forudsat at turneringen stoppede i dag, med de ovenfor beskrevne forudsætninger.

- Vi beklager den lidt mangelfulde kvalitet på nedenstående, men håber at det i det mindste er læseligt


 

Op Og Ned Del1
Og Og Nedrykning Del 2
Op Og Nedrykning Del3
Op Og Nedrykning Del4
Op Og Nedrykning Del 5
Op Og Nedrykning Del 6
Op Og Nedrykning Del 7
Op Og Nedrykning Del8