Fra mandag 22. marts bliver det igen muligt at spille 11-mandsfodbold. Det sker efter at regeringen og myndighederne torsdag aften gav grønt lys for at hæve forsamlingsloftet til 50 for aktiviteter i den organiserede udendørsidræt. Bestyrelsen har derfor holdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde for at drøfte om de lempede restriktioner giver anledning til at ændre beslutningen omkring turneringsplanen for Sjællandsserien og Serie 1.

Slutspilsmodellen fastholdes
På baggrund af en grundig drøftelse af fordele og ulemper ved henholdsvis den oprindelige turneringsplan og den nye slutspilsmodel, så valgte en enig bestyrelse at fastholde den tidligere udmeldte slutspilsmodel for afvikling af Sjællandsserien og Serie 1.
I beslutningen lægger bestyrelsen vægt på, at den nye struktur giver muligheder for at afvikle turnering trods lokale eller regionale nedlukninger på grund af corona. Bestyrelsen finder det desuden glædeligt, at den nye struktur giver klubberne bedre mulighed for at planlægge foråret og bedre tid til 11-mands træningskampe. I den oprindelige struktur ville der skulle afvikles op til 15 kampe på 10-11 uger, hvilket øger risikoen for skader på grund af mange kampe på kort tid. Desuden gør slutspilsmodellen det muligt at finde plads til kampe i Sydbank Pokalen.

Se den samlede plan for forårsturneringen her (opdateret 19. marts)

Tidligere kampafvikling
Ønsker nogle hold at afvikle kampe før den 16. april, så er det muligt, såfremt de to klubber kan opnå enighed om det. Det er gebyrfrit at flytte kampene frem til onsdag 24. marts. Derefter gælder de almindelige flytteregler.

Corona og flytning af kampe
Under corona-pandemien gælder de almindelige regler for flytning af kampe, hvor flytningen skal aftales med modstander. Under særlige omstændigheder og efter individuel vurdering kan DBU Sjælland fastsætte et nyt tidspunkt for kampen. Hvis der f.eks. er tale om en lokal nedlukning, så vil vi naturligvis følge myndighedernes anvisninger. Læs mere om det på linket herunder:

Info om corona og flytning af kampe