Skal champagnen ligges på køl eller er det ’gravøl’ den står på, det kan være et lidt mere kompliceret sag end som så, når det skal regnes ud om herresenior holdet er på vej op/ned eller skal have endnu en sæson i samme række.

For som udgangspunkt rykker 1’eren op og sidstepladsen ned, så langt så godt, men hvad med dem tæt på sidstepladsen eller 2’eren og 3’eren.

Det er her at op- og nedrykningstilfælde kommer i spil.

8 tilfælde med 8 forskellige konsekvenser
Der er 8 forskellige op- og nedrykningstilfælde, der alle har forskellige konsekvenser for de sjællandske hold, fra serie 4 til sjællandsserien. Fælles for tilfældene er at det afgørende element er hvor mange klubber hjemhørende i DBU Sjælland, der rykker op til Danmarksserien og ligeledes hvor mange der rykker ned.

Ligeledes er det afgørende hvor mange hold fra DBU Lolland-Falster der rykker ud af Sjællandsserien.

 

Hvis turneringen stoppede i dag, og et sjællandsk hold vandt oprykningsspillet – Tilfælde 3
Som det ser ud lige nu, og forudsat at en af de to 2’ere i Sjællandsserien vinder oprykningsspillet til Danmarksserien, så er det tilfælde 3 der er i spil.

I det tilfælde er konsekvenserne således, at der vil være 3 oprykkere fra Sjællandsserien og 2 sjællandske nedrykkere fra Danmarksserien.

Det betyder videre ned i rækkerne at nr. 1 og 2 fra Serie 1 rykker op i Sjællandsserien og nr. 11-14 samt den dårligste 10’er i serie 1 må tage en tur ned i serie 2.

I serie 2 er konsekvensen at 1 og 2 tager turen op, men nr. 9-12, samt den dårligste 8’er tager turen i serie 3.

I serie 3 er det så igen 1 og 2 der skal op, og 10-12 der skal ned sammen med den dårligste 9’er.

I serie 4 tager 1 og 2 også her turen en række op, mens de 9 dårligste 11’ere og nr. 12 skal en tur i serie 5.   

Her skal det indføres at antallet af hold fra DBU Lolland-Falster, der rykker ud af Sjællandsserien ligeledes har en effekt på antallet af op- og nedrykkere.

Rykker et DBU Lolland-Falster hold ud af Sjællandsserien er konsekvensen at et hold mindre rykker ud fra hver række, fra serie 1 til serie 4.

Rykker 2 DBU Lolland-Falster hold ud af Sjællandsserien så er konsekvens at 2 hold færre, fra hver række fra serie 1-4 rykker ud.

Afgørende faktorer for at så få sjællandske hold rykker ned som muligt 
Der er enkelte faktorer, der spiller ind i forhold til hvor mange sjællandske hold, der rykker ned gennem rækkerne, og ønsker man så få hold som Sjælland som nedrykkere som muligt, så skal man altså håbe på følgende.

  1. Young Boys FD rykker ud af 3. diviosion
  2. En af DBU Sjællands 2’ere fra Sjællandsserien rykker op i Damarksserien
  3. Få DBU Sjællands hold rykker ud af DS.