Ny pigestruktur og nye pigeårgange

DBU Sjælland indfører en ny pigestruktur, hvor årgangene U-16 og U-18 bliver erstattet af U-19, U-17 og U-15.



DBU Sjælland implementererer ny pigestruktur til efteråret 2014. Foto: Fodboldbilleder.dk



DBU Sjællands bestyrelse har vedtaget en ny pigestruktur, som bliver implementeret i efteråret 2014. Bundlinjen i den nye pigestruktur er, at U-18 og U-16 rækkerne udgår og bliver erstattet af U-19, U-17 og U-15.

Inden bestyrelsens beslutning blev oplægget til den nye pigestruktur behandlet i DBU's ungdomsgruppe, DBU Sjællands Ungdomsgruppe og på et dialog/informationsmøde med de sjællandske pigeafdelinger i Køge tidligere i år, hvor 30 klubber og 60 personer deltog. 

- Vi havde et meget konstruktivt og positivt dialogmøde i Køge, hvor klubberne gav os nye vinkler på det forslag vi præsenterede. Dialogmødet har blandt andet medført, at vi opretter en U-14 bredderække for at fastholde de mange U-13 piger for hvem det sociale fællesskab med veninderne er mindst lige så vigtigt som at vinde fodboldkampe, siger Thomas Rasmussen, teamleder i DBU Sjællands turneringsafdeling.   

Optimering og fastholdelse
Udgangspunktet for ændringerne er, at der er klare indikationer på, at årgangsopdeling medvirker til at fastholde spillerne. Med en yderligere årgangsinddeling fortsætter pigerne med at spille med dem, som man ”altid” har spillet med. Det har i diverse frafaldsundersøgelser vist sig at være et vigtigt fastholdelsesparameter – ikke mindst for de spillere, der er begyndt at spille fodbold forholdsvist sent. 

Derfor ønsker DBU og lokalunionerne årgangsopdeling så langt op som muligt i pigefodbolden for at holde pigerne sammen så længe så muligt.

- Formålet er at optimere vores nuværende pigestruktur og fastholde pigerne i fodbolden. Vi ser det som det næste naturlige skridt i forhold til den pigemodel vi vedtog i 2012 ud fra et fastholdelsesperspektiv, forklarer Thomas Rasmussen.     


Nye pigeårgange - efterår 2014
Årgang Primær spilleform Sekundær spilleform Niveau Pokalturnering 
U-19 Pige   11v11
Fællesrække Øst + 1
U-17 Pige  11v11 8v8 Fællesrække Øst  + 1 + 2 X
U-15 Pige
11v11  8v8  Fællesrække Øst + 1
U-14 Pige 11v11 8v8 1 (bredderække)
X
U-13 pige 8v8 5v5 (stævneform) 1 + 2 + 3 X
U-12 pige  8v8  5v5 (stævneform)  1 + 2 + 3
 
U-11 pige  8v8  5v5 (stævneform)  1 + 2 + 3
 
U-10 pige  5v5       
U-9 pige  5v5       
U-7 pige 3v3       

Speciel spillebenyttelse
Der vil i alle rækker kunne anvendes op til 2 spillere pr. kamp, som er født i sidste halvår (juli - december) året før pågældende aldersgruppe efter reglen om speciel spillerbenyttelse. Reglen kræver ingen ansøgning og godkendelse. På holdkortet skal de max. to spillere være anført med fødselsdata. Forkert udfyldt holdkort kan medføre bøde jf. turneringsreglementet. I 5-mands og 3-mands stævner må der benyttes én for gammel spiller pr. stævne.

Børnerækkerne fra U-12 og ned, vil der ikke være nogen ændringer i forhold til måden vi spiller på i dag.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til den nye pigestruktur, så kan de rettes mod Thomas Rasmussen på 4634 0736 eller tler@dbusjaelland.dk

Relaterede artikler

Samarbejde om nye fælles pigerækker

Ny pigestruktur under udvikling

Dialogmøde om fremtidens pigestruktur

Af Peter Vest Hansen

Log ind