Tophold tørner sammen U17 pigernes pokalfinale

Brøndby IF (DM) og Roskilde Pigefodbold (Øst) kæmper om pokalguldet til Faxe Kondi Ungdomspokalfinalen for U17 piger øst for Storebælt 3. juni klokken 18.30 på Brøndby Stadion.

Brøndby IF vandt 2 - 1 over BSF i semifinalen til U17 pigernes pokalfinale i en sand udmattelsesdyst.

Onsdag 3. juni klokken 18.30 tørner Brøndby IF og Roskilde Pigefodbold sammen i Faxe Kondi Ungdomspokalen for U17 pige på Brøndby Stadion. Det er to stærke hold, der ligger i toppen af deres respektive rækker. Brøndby IF ligger nummer 3 i DM-rækken for U17 piger og Roskilde Pigefodbold indtager 1. pladsen i U17 Pige Øst.

Brøndby IF
På vejen til finalen cruisede Brøndby gennem de to første runder med sikre sejre på 0-21 over Sundby Boldklub (Mester) og 0 - 10 over Herfølge-Køge-Pige FC (Øst). Herefter mødte holdet mere modstand, men slog alligevel DM-holdet Hillerød GI Damefodbold 2010 med  2 - 0. I semifinalen ventede BSF og det blev en sand udmattelsesdyst, hvor BSF havde flest scoringschancer, men hvor Brøndby var mest effektive. De blågule vandt den tætte kamp 2 - 1 på en sen scoring.

Roskilde Pigefodbold
Roskilde Pigefodbold blev stiftet i marts 2014 og er dermed en af Danmarks yngste pigefodboldklubber, men klubben har haft travlt med at få fyldt indhold i pokalskabet. I sin første sæson kvalificerede klubbens U19 pigehold sig også til årets finale i Faxe Kondi Ungdomspokalen. Holdet måtte dog strække våben mod Taastrup FC.

Klubbens U17 piger viser derimod ikke tegn på at ville give sig uanset hvem de møder. Vejen til finalen er blandt andet sikret med en sejr over DM-holdet B.93/HIK/Ryparken, og det er derudover blevet til sejre over Kr. Helsinge/Gørlev (1) 0-2, Melby-Liseleje IF (2) 2-8, B93/HIK/Ryparken (DM) 6-5 og Herlufsholm GF (Øst) med 2-1.

Der er dermed lagt op til en spændende finale, hvor traditionsklubben fra Vestegnen møder "den nye pige i klassen". Vinderen kvalificerer sig til den landsdækkende Faxe Kondi Ungdomspokalfinale i Farum Park lørdag 27. juni.

Tekst og foto: Peter Vest Hansen