Hovedet, Kroppen, Klubben: Få flere til fodbold sammen med skolen

Ny aktivitet giver mulighed for rekruttering af både nye medlemmer og frivillige til din klub.





DBU og lokalunionerne lancerer i disse dage, i samarbejde med KOMPAN, en ny aktivitet til klubberne: ’Hovedet, Kroppen, Klubben" - en aktivitet, der giver en god platform til både at rekruttere nye medlemmer samt unge frivillige. Det er en afløser for den populære aktivitet ’Kom ud af PomFRITTEN’, som på grund af folkeskolereformen måtte redefineres.

Og det er den nu blevet. Den nye aktivitet er et samarbejde mellem klub og en skole i lokalområdet, hvor der både er fokus på at skabe fodboldglæde hos de yngste samt inspirere unge mennesker til at indgå som frivillige i klubberne.

Platform for rekruttering 
”Vi ved, at ’Kom ud af PomFRITTEN’ var et tilbud, som rigtig mange klubber var glade for. Da folkeskolereformen indtrådte, blev en del SFO’er lukket ned, og i de resterende havde eleverne ofte for kort tid til at kunne tage ud af huset, hvilket var rigtig ærgerligt. Vi er derfor rigtig glade for at kunne præsentere afløseren nu”, siger Tina Enestrøm, projektleder på ’Hovedet, Kroppen, Klubben’.

Hun fortæller desuden, at den nye aktivitet ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ er baseret på de gode erfaringer, som man har fra ’Kom ud af PomFRITTEN’, ligesom den nye aktivitet i foråret 2017 er blevet pilottestet af flere klubber.

Styrk samarbejdet med skolen
I ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ bliver man som klub matchet med en skole i lokalområdet. Denne skole deltager med op til 100 indskolingselever og op til 60 udskolingselever i en ’Åben Skole’ dag i klubben. På dagen vil børnene komme igennem en masse forskellige aktiviteter - en slags ’Pigeraket’ for både drenge og piger.

”Det lyder måske som noget, der kræver en masse planlægning og en masse tid og ressourcer for klubben, men det gør det ikke! Det er faktisk det, der er genistregen i det hele”, fortæller Tina Enestrøm. 

Udskolingseleverne hjælper med afviklingen
Aktiviteten er bygget således op, at udskolingseleverne står for at føre de mindre elever gennem aktiviteterne. Ligeledes er det dem, der sætter stationerne op og tager det hele ned igen efter brug. Og det betyder, at klubben ikke skal stille med frivillige, hvilket er rart for klubberne.

Det er yderligere en fordel på den måde, at udskolingseleverne får en smagsprøve på, hvad det vil sige at være frivillig. Og det kan give blod på tanden i forhold til at starte som frivillig i klubben.

”Vi har i testen af aktiviteten oplevet, at udskolingseleverne går meget op i deres rolle som frivillige på dagen. Vi kan se, at der er mange potentielle trænere i udskolingsklasserne, og det er bare med at udnytte chancen til at få nogle af eleverne ind i folden som frivillige i klubben”, forklarer Tina Enestrøm.

Hun forklarer derudover, at DBU stiller op med instruktører på dagen, så det eneste, man som klub skal gøre, er at låse op for skolen samt, såfremt man har lyst til det, at præsentere klubben og mulighederne for at spille fodbold og blive frivillig for de fremmødte elever.

Alt i alt giver den nye aktivitet altså klubberne mulighed for, med meget få ressourcer, at kunne arbejde med at få nye medlemmer og frivillige til klubben.

Spørgsmål
Kan rettes mod projektleder Tina Enestrøm på tina@dbu.dk eller 4326 2267.

Læs mere

Du kan læse mere om aktiviteten her

Du kan allerede nu tilmelde din klub. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal afviklinger tilgængelige i hver landsdel.

Tilmeld din klub her 

Log ind