Vi skal understøtte og udbrede gode tiltag fra klubberne

Birgitte Hamborg Faarbæk (45) er nyt bestyrelsesmedlem i DBU Sjælland, hvor hun vil arbejde for at støtte og udbrede de gode tiltag i klubberne samt få flere piger til at få glæden til at spille fodbold.





Hun har længe været en engageret og aktiv foreningsleder i Taastrup FC, og nu skal hun også arbejde for fodbolden på hele Sjælland. Birgitte Hamborg Faarbæk, formand i Taastrup FC, blev valgt som nyt bestyrelsesmedlem ved DBU Sjællands delegeretmøde 4. februar i Ringsted. Hun vil gerne arbejde for at gøre det nemmere at være frivillig i en fodboldklub, give flere piger glæden ved fodbold og understøtte og udbrede de gode klubtiltag. 

"Det skal være nemt at være fodboldklub under DBU Sjælland. Vi skal have så få og urigide regler som muligt - især på det administrative område. Noget jeg også synes kunne være spændende er at arbejde med DBU's 2020 vision på kvinde-/pigeområdet. Det er egentlig ikke fordi jeg står her som kvinde, men fordi det er der, hvor vores potentiale ligger for medlemsudvikling", sagde Birgitte Hamborg Faarbæk fra delegeretmødets talerstol. 

Erfaren og aktiv foreningsleder
Birgitte Hamborg Faarbæk blev foreslået af DBU Sjællands bestyrelse som kandidat til den ledige plads. Derfor blev hun motiveret af bestyrelsesformand Ole Jacobsen. Han fremhæver hende som en meget aktiv foreningsleder med et langt klub-CV, der også har tidligere har engageret sig i arbejdsgrupper i DBU og som dermed både har arbejdet lokalt og nationalt med fodbolden. 

"En særdeles rutineret klubleder med udsyn og indsigt, så jeg skal i særdeleshed opfordre jer til, at der peges på Birgitte til den anden ledige bestyrelsespost", sagde Ole Jacobsen ved delegeretmødet. 

Birgitte Hamborg Faarbæk er det hun selv kalder "eksiljyde", hun fik nemlig sin fodboldopdragelse i Skive IK, hvor hun først var spiller og siden blev pigetræner i slutningen af 1980’erne. Siden rykkede hun til Sjælland, fik tre drenge og blev som forælder indsluset i Taastrup FC, hvor to af hendes sønner kom til at spille. I 2010 blev hun valgt ind i bestyrelsen og fire år senere blev hun valgt som formand.

”Med hvor tingene sker”
Udenfor fodbolden er Birgitte Hamborg Faarbæk ansat i LO, hvor hun har oparbejdet et stort kendskab til dynamikkerne i store organisationer. I DBU Sjælland vil hun arbejde for at gøre organisationen mere dynamisk.  

"Jeg kan godt lide at være med der hver tingene sker", forklarer hun selv.    

Udover et stort aktivitetsniveau i klubben har hun også engageret sig i fodbolden på bredere plan, hvor hun har deltaget i arbejdsgrupper omkring Fodbold Fitness, projektet "den rummelige fodboldklub" ligesom hun engagerede sig i et kommunesamarbejde mellem Høje Taastrup Kommune, der havde til formål at uddanne klubbens frivillige til at blive bedre til at rekruttere og fastholde spillere samt til at hjælpe unge med deres problemer og udfordringer. Hun beskriver sig selv som en der ikke er bange for at sige sin mening.  

"Jeg vil være lyttende overfor argumenter og holdninger, men er også kendt for at sige min mening - på en pæn og ordentlig måde. Det drejer sig om at få os drejet i en retning, hvor vi er knap så stationære og er en mere dynamisk organisation. Det er min oplevelse, at der er mange tendenser ude i klubberne, som vi skal understøtte, og hvor vi måske kan blive bedre til at spørge klubberne "hvad har i brug for" inden vi fremlægger en færdig løsning. Samtidig vil jeg også arbejde for at gøre flere klubber klar over de muligheder, der er for at gøre brug af DBU Sjællands ressourcer”, siger Birgitte Hamborg Faarbæk.   

Først og fremmest vil hun gerne være med til at skabe udvikling i organisationen.  

"Jeg håber på at kunne bidrage med engagement og arbejdskraft. Det er vigtigt for mig at føle, at jeg er med til at skabe udvikling", siger Birgitte Hamborg Faarbæk. 

DBU Sjællands bestyrelse

Efter delegeretmødet 2017 ser DBU Sjællands bestyrelse dermed således ud:

Ole Jacobsen (formand) - ikke på valg i år
Jørn Hedengran (næstformand) - genvalgt
Frank Petersen (kasserer) - ikke på valg i år
Allan Thoft Jensen - ikke på valg i år
Jakob Koed - ikke på valg i år
Thomas Gram - nyt bestyrelsesmedlem
Birgitte Hamborg Faarbæk - nyt bestyrelsesmedlem
Gerhard Grubb Waaentz - ny suppleant

Thomas Gram valgt som bestyrelsesmedlem
Ved delegeretmødet i 2016 blev Thomas Gram valgt som suppleant til DBU Sjællands bestyrelse. Året efter blev han på bestyrelsens opfordring valgt som nyt bestyrelsesmedlem. Thomas Gram er far til tre piger og i sin tale til delegeretforsamlingen lovede han at arbejde for pigefodbolden og uddannelse af de frivillige ledere i de sjællandske fodboldklubbers bestyrelser.  

Læs nyheden fra Thomas Grams valg som suppleant ved delegeretmødet 2016


Log ind