MENU

”The Invincibles” – Historien om Køge Nord FC’s perfekte sæson

Det er aldrig sket før, men lørdag skete det. Køge Nord FC gik igennem en hel sæson i Sjællandsserien, DBU Sjællands højeste seniorrække, med sejre i samtlige kampe

”The Invincibles” – Historien om Køge Nord FC’s perfekte sæson
AF: Casper Boe Jensen - DBU Sjælland Kommunikation//

”Jeg har aldrig oplevet noget lignende i min tid som spiller eller træner” – Sådan indleder Carsten Bruus Jensen, træner for Køge Nord FC’s 1. seniorhold i Sjællandsserien, da DBU Sjælland spørger ham om den vanvittige sæson som han, og hans hold, lige har været igennem.

En sæson der har budt på lutter sejre til hans mandskab, altså 22 sejre i 22 kampe, og en pointtotal på 66 point.

Samtidig har ”klubben ved afkørsel 32” blot lukket 8 mål ind, til sammenligning har dem med næstflest mål lukket ind i Sjællandsserien, Ringsted IF, lukket 28 mål ind.

En skrøbelig trup
For 1 år siden satte Carsten Jensen sig i trænersædet hos Køge Nord FC, og på det tidspunkt var der helt andre udfordringer end om man kunne vinde alle kampe i Sjællandsserien.

 

Carsten Jensen - cheftræner Køge Nord FCCarsten Jensen - cheftræner Køge Nord FC

 

”Jeg kom til en trup, der lige havde misset oprykningen til Danmarksserien, og der var ingen tvivl om at det var nogle spillere der var ramt. Det kunne jeg tydeligt mærke. ”

Basti Sørensen Abildå, anfører for Køge Nord FC, var lige kommet til klubben et halvt år forinden den missede oprykning, og det var et hårdt slag for anføreren, at kunne se oprykningen smuldre.

”Det var hårdt for mig, det var det. Men som en af de bærende spillere havde jeg skyld i at vi ikke rykkede op, jeg kan ikke pege fingre af nogle”.

Men efter en sommerpause, og nogle grundige overvejelser var det en motiveret anfører der stod klar til sæsonstart.

”Jeg tænkte da lidt over fremtiden efter den missede oprykning, men jeg var i sidste ende slet ikke i tvivl.

Jeg vil gerne rykke op med den her klub, så selvfølgelig var jeg klar da sæsonen gik i gang”.

Basti Sørensen Abildå
Basti Sørensen Abildå - Anfører, Køge Nord FC


Kampen mod Greve blev afgørende

Efter 7 kampe af sæsonen står Køge Nord FC med 7 sejre og en målscore på 22-0, og en pointtotalt på de maksimale 21 point.

”Der sker to ting når man kun vinder, spillerne får selvtillid, men der kan ske det, at de bliver selvfede, og tror at alt kommer af sig selv. Det kunne jeg mærke efter 6 - 7 kampe af sæsonen.” – Husker Carsten Jensen tilbage, og fortæller videre hvordan han valgte at gå til sine spillere, for at bevare fokus.

”Jeg roste dem slet ikke i den periode, de fik ikke meget ros. Jeg var ret kritisk overfor dem. Det var min måde at få dem til at fokusere på.”

I sæsonens 8’ende kamp møder Køge Nord FC Greve Fodbold på hjemmebanen i Rishøj. En kamp der ifølge Basti Sørensen Abildå ender med at blive afgørende for at Køge Nord FC til sidst vinder samtlige kampe i Sjællandsserien.

”Jeg kan huske kampen imod Greve, vi er bagude 1-0 i pausen, og da vi kommer ind i pausen kan man tydeligt se ilden i øjnene på folk. Vi vil vinde den her kamp. Og så ender vi med at score i 2 minutters overtid. ”

Nemmere sagt end gjort
Efter kampen mod Greve Fodbold bliver Carsten Jensen spurgt af Dagbladet Køge om hvad målet er? Og her svarer træneren:

”Det er at vinde alle kampe!”

Men sejrene kommer ikke bare af sig selv, og særligt i efterårets sidste 4 kampe kæmper Køge Nord FC med spillet.

Men efter en 3-1 sejr ude over Slagelse B&I på udebane, er det en realitet at Køge Nord FC er gået igennem en halvsæson med lutter sejre.

”Da vi går på vinterpause med en 3-1 sejr over Slagelse, der går jeg på vinterferie med en lykkefølelse i kroppen, over at vi har vundet samtlige kampe i første halvår. Det var så fedt. ” Fortæller Carsten Jensen, der udover sine år som træner, desuden i 15 år var professionel fodboldspiller i Køge BK, og Herfølge BK.

Nye mål og motivation
I pausen er Køge Nord FC 10 point foran nærmeste konkurrent og på det tidspunkt er det en trup og en træner, der føler sig sikre på at oprykningen nok skal komme i hus. Men hvad gør det ved en trups motivation?

Nogle gange har vi nærmest ikke sunget sejrssang efter vi har vundet, det har været svært at motivere dem her i den sidste periode, og det eneste jeg har haft, det har været at vi kan vinde alle kampe.

Særligt efter oprykningen i 5. sidste kamp har det nogle kampe været en udfordring at motivere spillerne”

 

”Det lykkedes sgu faktisk. Det gjorde det!”

I sæsonens sidste kamp stod Køge Nord FC, på hjemmebane, overfor Slagelse B&I, og med en sikker 4-0 sejr, blev det en realitet at Køge Nord FC vandt samtlige 22 kampe i Sjællandsserien i sæsonen 2018/2019.

Basti Abildå Sørensensen, der i sin fodboldkarriere har været både i Brøndby, Hvidovre og Frem, og har flere divisionskampe på CV’et, er også dybt imponeret af den trup han er en del af, og den historiske præstation.

”Det er fedt at vide vi er de første, til at vinde samtlige kampe i Sjællandsserien! Det er ikke noget der sker hver dag.

Alle hold, generelt, har den der ene kamp, hvor man ikke rammer dagen. Og vi har også haft kampe, hvor vi har spillet dårligt, men vi har holdt fokus og troet på at vi har vundet.

Det er jo fantastisk at vide at vi er blevet en del af historien, det er en fed fornemmelse!”

Og det er da også en tydeligt stolt cheftræner, der reflekterer tilbage over sæsonen:

”Jeg synes det er en fantastisk og unik oplevelse. Og jeg sagde til dem inden kampen, at hvis det her lykkes, så kan vi snakke om det altid, det er en bedrift. Det er historisk!  - og så er jeg ligeglad med at det er Sjællandsserien, det her det er bare fedt.

Det er virkelig noget at være stolt af, det er jeg som træner, og det skal spillerne være. Som spillere og som trup, at kunne håndtere det. Og det skal vi alle sammen være stolte af, for der er mange ting der kan gå galt.

Det lykkedes sgu faktisk. Det gjorde det!”

 

 

---

Se galleri fra den historiske kamp her

Log ind