Ni spillere og en træner for de hold med spillere på 22 år eller derover. 50 alt i alt for de hold med spillere på 21 år eller derunder. Trænere, frivillige og ledere skal for alvor holde øjnene på bolden, når der arrangeres fodboldaktiviteter i denne tid.

DBU’s IT Klubpakke kan hjælpe jer med at holde fast i tøjlerne uden for kridtstregerne.

KampKlar - med begrænsning 

KampKlar er et værktøj, der måske mere end nogensinde, giver mening at bruge nu.

5-a-side med spillende træner. Det er, hvad der er plads til på et seniorhold, med corona-spændetrøje. For ungdomsholdene er der heldigvis plads til flere på banen.

Uanset om I er 10, 20 eller 60 i alt, kan I med ’KampKlar’ sikre jer, at I hverken er for få eller for mange til hver enkelt træning og kamp.

Når man opretter aktiviteten i KampKlar, kan træneren nemlig vælge, hvor mange deltagere, der må være med. Således lukker sluserne automatisk, når der ikke er plads til flere inden for forsamlingsforbuddet.

Man kan også udtage dem, der skal med, hvis man ønsker at lave en form for rotation i forhold til, hvem der kan møde til træning. Så skal man bruge tilmeldingstypen ’Til rådighed’. På den måde er spilleren ikke med, før træneren har sat holdet.

Der bør – jf. myndighedernes anbefalinger – ikke afvikles andre aktiviteter end træning og kamp på nuværende tidspunkt. Sociale aktiviteter, som ellers også kan planlægges i KampKlar, må vi alle sammen derfor vente med.

Det er ikke svært at komme i gang med at bruge KampKlar. Se her hvordan du kommer i gang, som træner, spiller og kontaktperson. 

Holdkortet i aktion mod corona-smitte 

Selvom I ikke bruger KampKlar i klubben, er der fortsat hjælp at hente via holdkortet og i KlubOffice.

Holdkortet kan som altid bruges til at sætte trænerens taktiske genistreger op i en 4-4-2 – men i denne tid kan det altså også bruges til at opspore, hvem en smittet har været i kontakt med.

De spillere og officials fra egen klub, der har været med på holdkortet, bliver således også taget med i det store ”kontaktoverblik”, som klubben kan finde i KlubOffice på hvert medlem eller træners profil under 'Statistik'.

Statistik Corona (2) Find 'Statistik'-menuen på det enkelte medlem i KlubOffice.

Hurtig udrykning i smittestoppets tegn 

Når klubben har afdækket ’hvem’, der har været sammen, ’hvor’ og ’hvornår’, er vejen banet til at kunne rykke hurtigt ud med information til de implicerede, der har været i en eller anden form for kontakt med den smittede.  

’Overfør kontakter til ny mail’ er en genvej til en mail, som kan sendes fra KlubOffice, hvor deltagerne allerede er plottet ind i modtagerfeltet, inklusiv kontaktpersoner (en kontaktperson kan fx være en forælder til en børnespiller).

Ny Corona Funktion Tryk på billedet for at gå til 'Medlemsoversigt' i KlubOffice.

Her samles de personer – trænere, holdledere og holdkammerater, som vedkommende har været i kontakt med i forbindelse med fodboldaktiviteter. Når klubben får besked på, at et medlem er smittet med Covid-19, kan man således hurtigt afdække, hvem der skal informeres om smitten.

Ved hjælp af datovælgeren kan man tilpasse efter hvornår symptomerne har vist sig, eller der er modtaget en positiv coronatest.  

Når I skal sende informationsmailen ud, skal I overveje følgende:

  • Skriv til modtagerne, at de skal være opmærksomme på evt. symptomer
  • Husk, at ikke alle nødvendigvis er nære kontakter og skal gå i selvisolation. Det handler om, hvor tæt man har været på hinanden. Læs mere om nære kontakter her. Den smittede får selv hjælp til opsporing af kontakter fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som ringer til alle smittede for at hjælpe med at identificere nære kontakter.
  • Nævn ikke den, der er smittet ved navn, med mindre den smittede har givet tilladelse hertil. Dette af hensyn til GDPR (Persondataforordningen)
  • Ud fra et forsigtighedsprincip kan det også overvejes, om aktiviteter for holdet med potentielt flere smittede skal indstilles, indtil der er kommet klarhed over situationen.

Hvis det smittede medlem har deltaget i et stævne eller en kamp, skal I sørge for at modstanderholdet og dommeren/dommerne bliver informerede om, at én eller flere i kampen er smittede. I KlubOffice kan I se, hvem modstanderholdene i perioden har været. Under fanen ’Fodboldspiller’ kan man nemlig se, hvilke kampe det drejer sig om, så man kan kontakte modstanderholdet – eller en klublederkollega.

De ovennævnte muligheder er et supplement til myndighedernes muligheder. Det er fortsat anbefalingen at benytte app’en ’Smittestop’, som kan hentes i App Store eller Google Play.

Læs hele protokollen for Fodboldens Corona-regler her.