Flere hold giver en bedre turnering Thomas Lesly Rasmussen, Turneringschef DBU Sjælland

Det kan DBU Sjællands turneringschef, Thomas Lesly Rasmussen, konstatere efter mere end 25 år i jobbet.

Derfor er glæden også stor hos DBU Sjælland over at se at tilslutningen til årets vintertilbud i år viser en markant fremgang i antal tilmeldte hold.

For det giver grobund for at skabe nogle endnu bedre turneringer, med kortere køreafstande og bedre niveaumæssig matchning.

179 hold
Kigger man på antallet af tilmeldte hold til årets vintertilbud i sæsonen 20/21 og sammenligner det med tallet for da tilmeldingen lukkede til sæsonen 21/22, så er det de nøgne fakta at, der i år er 179 hold mere med i DBU Sjællands vintertilbud, svarende til en procentmæssig tilvækst på lidt over 7 procent.

Går vi så spadestikket dybere i tallene, så er det værd at bemærke, at særligt U12 og yngre kategorierne, tegner sig for en positiv fremgang, både i vinterbold, futsal og indefodbold.

En fremgang der er så positiv, at isolerer vi de tre kategorier, så ville den totale fremgang have været  på hele 18,3 procent.

Altså næsten 20 procents fremgang, svarende til at hver 5. hold i en af de tre turneringer, var et hold som ikke var med sidste år.

 

Skema over fremgang i DBU Sjællands vintertilbud fra 20/21 til 21/22
Spilleform Procentmæssig fremgang
Indefodbold U12 og yngre 20 %
Futsal U12 og yngre 19 %
Vinterbold U12 og yngre 16 %
Indefodbold U13 og ældre 1 %
Futsal U13 og ældre -14 %
Vinterbold U13 og ældre 2 %


Fremgangen kan skyldes flere ting
Ifølge turneringschef Thomas Lesly Rasmusen kan der være flere bud på årsager til stigningen.

Som noget nyt i år er der på futsal-området lavet om i tilmeldingen. Således at man som hold kan tilmelde sig enkeltstævner, på datoer der passer ens hold, fremfor at tilmelde sig en turnering som helhed med en række prædefinerede datoer.

Det giver en større fleksibilitet i tilmeldingen og giver klubber og hold større mulighed for at tilpasse deres kalender.

Samtidig er der indlagt 2 medaljestævner på futsal U12 og yngre, og det har helt sikkert også haft en positiv effekt i år, hvor vi tydeligt kan se en fremgang.

Alle børn fortjener at være med til et medaljestævne Thomas Lesly Rasmussen, Turneringschef DBU Sjælland

En tredje årsag er at der, igen i år, er gjort en stor og tidskrævende indsats for at undgå datosammenfald i turneringerne, således at et hold har mulighed for at tilmelde sig både indefodbold, futsal og Vinterbold, uden at skulle frygte for dobbeltbooking.

Missede i tilmeldingen
Så er løbet ikke helt kørt endnu.

For der er som altid lidt oversidderpladser at komme efter