At rekruttere, lede og fastholde frivillige kan være en udfordrende disciplin.

  • Hvordan får man for eksempel de rette frivillige til at melde sig?
  • Og hvordan sørger man for, at de tager ansvar samtidigt med, at de følger klubbens værdier og regler?

Det og meget mere giver Frivillighedsspillet jer mulighed for at arbejde med. Spillet egner sig til bestyrelser eller arbejdsgrupper, som har reference til bestyrelsen, og er udviklet af DBU’s Frivillighedsgruppe i samarbejde med frivillighedseksperterne i Ingerfair.

 

Få en kort introduktion til Frivillighedsspillet i videoen her:

Når I har været igennem de fire dilemmaer i opvarmningsdelen, får I mulighed for at arbejde videre med 24 konkrete værktøjer, som berører alle faser af frivillighed i klubben – lige fra den svære disciplin omkring rekruttering af nye frivillige til den gode velkomst og fastholdelse.

I kan bruge de lettilgængelige og enkle værktøjer til direkte anvendelse og inspiration, så I bliver verdensmestre i frivillighed i jeres klub.

Spillets opvarmningsdel med de fire dilemmaer tager ca. 45 minutter at spille. Mens anden del med fordel kan spilles lidt ad gangen (f.eks. løbende til jeres bestyrelsesmøder) alt efter, hvilke værktøjer I ønsker at lægge vægt på i jeres klub.


Hvis I ønsker et spil, skal I kontakte jeres lokale klubrådgiver, der også kan hjælpe jer med gode tips, så I får maksimalt ud af spillet. Kontakt administrationen, hvis I ønsker hjælp til facilitering med at spille spillet.

Der er gratis spil, så længe lager haves. 

 

Find kontaktoplysninger på din lokalunions klubrådgivere her:

Spørgsmål til selve frivilligspillet kan rettes mod: