Alle børn har ret til fodbold DBU's børnerettigheder

På blot 4 måneder, har hele 25 sjællandske fodboldklubber sagt ja til at arbejde målrettet med udviklingen af deres børnefodboldmiljø i samarbejde med DBU Sjælland, og 3 klubber kan allerede kalde sig DBU Børneklub.

Klubber der alle har sagt ja til at arbejde henimod at opfylde de fire forudsætninger, det kræver at kunne bryste sig af prædikatet DBU Børneklub.

Arbejde med klubbens fundament
At blive DBU Børneklub er samtidig et tilsagn om at arbejde med klubbens fundament og fremtid, børnefodbolden.

Det er her fremtidens medlemmer og frivillige skabes, og her at mange første gang får kærligheden til fodboldens og fodboldklubbernes forunderlige verden.

Jan Lottrup Jonasson formand i Lyngby Boldklub 1921, en af de tre klubber der allerede kan kalde sig DBU Børneklub, var da heller ikke i tvivl om at DBU Børneklub var oplagt at give sig i kast med i deres klub.

Det var oplagt for os at sige ja til, da vi i forvejen synes at vi i mange år har arbejdet med de ting som konceptet ligger op til. Samtidig er det aldrig dårligt med lidt inspiration, og hjælp fra forbundet, til at blive bedre og få andre øjne på de ting vi gør i forvejen. Jan Lottrup Jonasson, formand i Lyngby Boldklub 1921
Jan Lottrup Jonasson Lyngby BK Jan Lottrup Jonasson, formand i Lyngby Boldklub 1921, foto: Lyngby Boldklub 1921

Udover Lyngby Boldklub 1921 er det Albertslund IF og Køge BK, der allerede har været igennem et forløb og kan kalde sig DBU Børneklubber.

Stor diversitet i klubberne
De tre første klubber på Sjælland til at blive DBU Børneklub er klubber med over 800 medlemmer, men det er ikke repræsentativt for hvilke klubber, der har skrevet en samarbejdsaftale på området. Her er nemlig stor diversitet i størrelse og placering på Sjælland.

Dianalund IF er en af de 25 klubber der har indgået en samarbejdsaftale, og selvom klubben størrelsesmæssigt er væsentlig mindre end de 800 medlemmer, er formålet det samme som i større om mindre klubber, fortæller Henriette Arvedsen formand i Dianalund IF Fodbold.

Det er vores børn vi skal satse på, at de har det godt og får det socialt godt. Dianalund er jo en lille flække, en lille by, men vi vil gerne anerkendes for det arbejde som vi gør for vores børn, og vi sørger for at de har det godt. Målet er at vi bliver en super god klub, hvor børn kommer alle steder fra. Henriette Arvedsen, formand Dianalund IF Fodbold
Dianalund If Logo

Liste over de 25 klubber der dags dato har indgået en samarbejdsaftale om DBU Børneklub
Albertslund Idrætsforening, Fodbold
Boldklubben af 1973
Dianalund If
Ejby Idrætsforening
Faxe Haslev Pigefodbold
FK Sydsjælland 05
Frederiksværk Fodbold Klub
FS Hashøj
Gilleleje Fodboldklub
Helsingør IF - Fodbold
Herfølge Boldklub
Hillerød Fodbold
Hørsholm-Usserød Idrætsklub
If Hjorten, Fodbold
KFUM’s Boldklub Roskilde
Kirke Værløse Idrætsforening
Køge Bk
Lyngby Boldklub 1921
Ringsted Pigefodbold
Skælskør Boldklub & Idrætsforening
Slagelse Boldklub & Idrætsforening
Slangerup og Omegns Idrætsforening, fodbold
Snekkersten I.F, fodbold
Stenlille Idrætsforening
Store Heddinge Boldklub
Ørslev G & IF

Faktaboks

Sådan bliver din klub DBU Børneklub+

Forudsætningerne for at blive DBU Børneklub er, at klubben indgår en skriftlig aftale med lokalunionen om følgende (klik på hvert punkt for at læse mere):

Lokalunionerne ønsker at indgå i samarbejder med de klubber, som ønsker at være at prioritere børnefodbolden. Så snart klubben har lavet en aftale med lokalunionen om et samarbejde, stiller lokalunionen en Børneklubrådgiver til rådighed, som sammen med klubben går i gang med arbejdet mod at gøre klubben til så god en børneklub som muligt.

I første omgang vil Børneklubrådgiveren sammen med jer arbejde henimod at opfylde de fire forudsætninger for, at I kan blive DBU Børneklub.

Når I underskriver en samarbejdsaftale, stilles en DBU Børneklubrådgiver gratis til rådighed i op til 25 timer.