“Vil du være med på et nyt 8-mands hold i ØFC?” – sådan skrev Alexander Diallo fra Ølstykke i slutningen af maj i den lokale Facebook-gruppe “Egedal Nyt”.

“Det skal være sjovt, hyggeligt, og så gør det ikke noget, at vi vinder i ny og næ”, hed det videre i Alexanders opslag. Og det lykkedes at få stablet et motionshold på benene. Det med sejrene er det ikke blevet til så meget endnu, men det vender vi tilbage til. Det dog helt sikkert både sjovt og hyggeligt at spille på det nye 8-mands-hold i Ølstykke FC.

Det mærker vi tydeligt her nogle måneder senere, en kold, vindblæst torsdag aften i november i Ølstykke FC, hvor flere hold træner side om side på kunstbanen. Klubbens førstehold i ens klub-tøj, men ikke Alexanders 8-mands-hold. De har fået tilbudt et træningssæt af klubben, men vil hellere flashe deres favoritholds trøjer – blandt andet er Arsenal godt repræsenteret.

Ølstykke FC har mere end 100 år på bagen og nyder en god forankring i lokalsamfundet. Men klubben havde dog ikke et tilbud, der passede til Alexander og hans jævnaldrende – indtil han så selv fandt på at starte et hold.

Og i klubben er man glade for Alexanders initiativ.

“Der er mange, der har lyst til at være en del af et fællesskab. Og har lyst til at komme i en klub, hvor det ikke nødvendigvis er præmissen, at du skal være seriøs og træne for at komme på et hold, men hvor du bare er her for at have det hyggeligt og sjovt”, siger Ølstykke FC’s seniorformand Henrik, der tilføjer, at et tilsvarende hold er på vej på kvindesiden.

Nå, men vi kommer ikke uden om det med at vinde i nye og næ. Med Alexanders egne ord blev det til en ordentlig røvfuld de tre første kampe. Og så lige pludselig hen mod slutningen af halvsæsonen vandt holdet en kæmpe sejr. Hele 7-2 mod Alsønderup blev det til, og Alexander og de andre gutter kunne gå glade på vinterpause.

“Det giver en følelse af, at vi virkelig har udviklet os som hold og har fået et sindssygt godt sammenhold”, siger han.

Det er dog kun turneringen, der holder pause – træningen fortsætter ufortrødent.

Så hvad kan man lære af Alexanders historie, hvis man savner at spille fodbold, og der ikke lige eksisterer et tilbud i ens lokalområde?

“Mange klubber vil gerne støtte sådan et initiativ, så jeg er helt sikker på, at man ikke står alene med det. Så tag fat i den nærmeste klub og spørg, om de har lyst til at støtte én i at oprette sådan et hold - så er jeg sikker på, at de siger ja til det”, lyder rådet fra Alexander.

Motionsfodbold og Fodbold Fitness

En del voksne motionister fravælger fodbolden, fordi de ikke kan få deres hverdagsliv eller helbred til at hænge sammen med et fast turneringsprogram med kampe løbende. Men fodbold er en sund, sjov og social træningsform, og hvis I vælger at tilbyde motionshold, vil I have mulighed for at tiltrække voksne motionister til jeres klub - en målgruppe som I måske ikke før har haft hold til?

Så kan I læse mere om tilbuddene Fodbold Fitness og motionsfodbold her.