Turneringsprogrammet er lagt og snart går forårssæsonen 2023 i gang. Som altid er det dog vigtigt, at I får styr på formalia, så jeres holds turnering kommer til at forløbe så gnidningsfrit, som overhovedet muligt.

For at hjælpe jer med at blive helt klar til sæsonstart, har vi derfor samlet en række af de vigtigste informationer nedenfor – på den måde sikrer vi, at så få kampe som overhovedet muligt, ender med at skulle afgøres uden kridtstregerne.

Nye spillere?

Hvis jeres hold også var aktiv på transfer deadline day og dermed har sagt goddag til en række nye ansigter på holdet, så er det vigtigt, at I sikrer, at de også må bruges på holdet i de kommende turneringskampe.

Det gøres ved at indhente deres spillercertifikat via KlubOffice, så I er sikre på, at de er registreret korrekt i jeres klub.

Se hvordan I indhenter spillercertifikater her.

Husk spillerne på at de skal aktivere fodboldpasset

Et aktivt fodboldpas er obligatorisk for alle spillere, og det er ikke muligt at blive tilføjet til et holdkort uden et aktivt fodboldpas. Så har jeres hold helt nye spillere eller måske spillere, der er nyligt oprykket til U13, men som ikke har aktiveret deres fodboldpas endnu, så husk at få det aktiveret inden første turneringskamp.

Læs alt om fodboldpasset her.

Nye spillere fra udlandet?

Hvis jeres hold siden efterårssæsonen har fået én eller flere spiller til klubben fra udlandet, så skal I også i KlubOffice for at søge om deres spillertilladelse.

Det kan fx gælde for udvekslingsstuderende, asylansøgere eller andre personer, som er kommer til Danmark fra udlandet.

I kan finde en guide til, hvordan I søger spillercertifikat på spillere fra udlandet her.

Husk holdkortet i alle 8:8 og 11:11 kampe

Hvis I skal undgå at blive taberdømt, så er det vigtigt, at I husker at udfylde holdkort i alle 8:8 og 11:11 kampe – før kampens begyndelse. Udfylder jeres hold ikke holdkortet medfører det en tabt kamp.

Holdkort kan både udfyldes via DBU’s fodboldapp, gennem mit DBU eller via KampKlar.

Du kan finde den fulde guide til at udfylde holdkortene her.

Dispensationer skal søges igen

Hvis jeres hold har spillere, som kræver en dispensation for at kunne deltage i årgangens kampe, så er det vigtigt at I får søgt en ny dispensation. Dispensationer gælder nemlig kun for et halvt år af gangen – derfor kræver en ny halvsæson også en ny ansøgning og godkendelse, før at spilleren kan deltage i turneringskampe.

Her er det vigtigt at nævne, at det kun gælder, hvis holdet har få spillere som er ’ældre’ end resten af årgangen, at aldersdispensation giver mening.

En anden løsning hvis man står i en situation, hvor man overvejer at søge om aldersdispensation, er at tilmelde holdet en årgang ældre, og dermed undgå at skulle søge dispensation og dermed undgå sportslige konsekvenser.

Du kan læse mere om retningslinjer og procedure for aldersdispensation her.

I DBU Sjælland spiller vi med enkeltårgange – du kan læse hvorfor her.

Karantænedage

Som udgangspunkt bliver karantæner målt i spilledage, og derfor er det vigtigt at holde sig for øje om I har en spiller, der endnu ikke har afsonet sin karantæne, trods den lange vinterpause.

I kan læse om hvilke regler der gælder for karantæner og hvordan I sikrer, at holdet ikke stiller op med karantæneramte spillere i DBU Sjællands turneringsreglement - §20.

Hvem påsætter dommeren?

Ligesom i resten af landet har DBU Sjælland lige nu ikke nok uddannede dommere til, at der kan påsættes til alle DBU Sjællands kampe. I det tilfælde er det hjemmeholdets ansvar at finde en egnet dommer eller kampleder. 

Det kan blandt andet ske gennem dommerhjælpen på hverdage mellem 10.00-15.00.

Der er her tale om de følgende rækker: 

  • Serie 4B og Serie 5 på lørdage, serie 6, U17 drenge 2 og 3, U16 drenge 2 og 3, U15 drenge 3 og 4, U14 drenge 2,3 og 4
  • Alle 8-mandsrækker, undtagen herre-mester og U13 Liga piger
  • For pokalkampe, puljevinderkampe med videre henvises til afsnittet om henholdsvis dommerpåsætning og linjedommerpåsætning i "Bestemmelser for cupkampe".

Du kan se oversigten over, hvem der har ansvaret for dommerpåsætning i guiden her.

Regler for dommerpåsætning til turneringskampe, træningskampe og stævner finder du i turneringsreglementets § 27.

Supplerende spillertilladelse

Hvis I har spillere på holdet, som optræder for mere end én klub, så findes der forskellige muligheder. Den samlede betegnelse for dette er ’supplerende spillertilladelse’ – denne gør, at fx ungdomsspilere med forældre i to forskellige byer eller M+32 spillere, der også spiller for et seniorhold kan optræde for mere end én klub.

Du kan finde alt info om, hvordan man opnår en ’supplerende spillertilladelse’ her.

’Spille fri’ – på tværs af sæson

Det er vigtigt at I er opmærksomme på om alle jeres spillere er ’spillet fri’ frem mod første kamp i forårsturneringen. Vinterpausen betragtes nemlig i denne henseende som en form for forlænget weekend, hvis der ikke er tale om et klubskifte.

Hvis I er i tvivl om en spiller på jeres hold er spillet fri og om I derfor kan gøre brug af spilleren i forårets første kamp, så læs i turneringsreglementet her.

Har I spørgsmål, kan de rettes til os i DBU Sjælland på info@dbusjaelland.dk eller 4632 3366.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til DBU Sjællands turneringer, så kan du enten kontakte os på info@dbusjaelland.dk eller 4632 3366.

Du kan også finde direkte frem til de relevante medarbejdere her.